• Snelle levering op werkdagen
 • Altijd 30 dagen bedenktijd
 • Prettig & veilig achteraf betalen
Winkeltas
Categorieën
Filters

Ruilen & retourneren

Op deze pagina leest u alles over het retourneren van bestelde artikelen via de webshop van Van Dal mannenmode, tevens vindt u hier alle informatie die u nodig heeft als u een klacht heeft over een artikel.

Retourneren

Is het artikel dat u heeft besteld niet naar verwachting of is de maat niet goed? Dan is het prettig om te weten dat u bij Van Dal mannenmode alle artikelen kunt terugsturen óók artikelen die u heeft gekocht in de uitverkoop of met een actie. Onderstaande retourprocedure hebben wij zo eenvoudig mogelijk gemaakt en is op te splitsen in vier eenvoudige stappen. Als Van Dal mannenmode betalen wij een deel van de retour kosten waardoor het retourneren van uw bestelling maar 2,95 euro kost. Mocht u via een andere vervoerder dan DHL wensen te retourneren, dan zijn de extra kosten voor het terugsturen voor uw eigen rekening.
Stap 1: Retourformulier
Vul bijgeleverd retourformulier in.

Stap 2: Retourlabel
Plak bijgeleverd retourlabel over het verzend label waar uw eigen adres op staat dat al op de doos zit.

Stap 3: DHL Parcelshop
Breng het pakket naar een DHL Parcelshop bij u in de buurt.

Stap 4: Retourverwerking
Wij verwerken na ontvangst de retourzending en zorgen dat het aankoopbedrag exclusief de retourkosten van 2,95 euro binnen zeven werkdagen na ontbinding van de overeenkomst wordt teruggestort. Voorwaarden voor retournering

 • Het artikel dient in ongedragen staat te zijn, passen mag uiteraard wel. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.


 • Het artikel dient voorzien te zijn van alle originele kaartjes en productlabels. Het is niet nodig deze te verwijderen. Indien kaartjes ontbreken heeft dat mogelijk waardevermindering ten gevolg welke wij dan aan u mogen doorberekenen.


 • Het artikel dient verpakt te zijn in de originele doos, voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is. Mocht de originele doos ontbreken, dan kunnen wij een eventuele waardevermindering bij je in rekening brengen.


 • U heeft een bedenktermijn van 30 dagen.


 • Indien u ons vooraf op de hoogte wenst te brengen van de herroeping, dient u dat binnen 30 dagen na ontvangst te doen. Na melding heeft u 14 dagen de tijd om de artikelen te retourneren.


 • Wij vragen u om het retourformulier zo volledig mogelijk in te vullen.


 • U bent verantwoordelijk voor een succesvolle retourzending.


 • Wanneer je iets onder rembours naar ons stuurt, dan zijn wij genoodzaakt deze kosten bij u in rekening te brengen.


 • U kunt uw artikelen niet retourneren in onze winkels.


 • Is het artikel gedragen, beschadigd of onjuist geretourneerd? Dan heeft Van Dal Mannenmode het recht om eventueel de waardevermindering in rekening te brengen.

Artikelen ruilen

Om uw artikel te ruilen, retourneert u het artikel dat u heeft ontvangen. Vervolgens kunt u een nieuwe bestelling plaatsen in onze webshop. Het is niet mogelijk om via het retourformulier een vervangend artikel aan te vragen of om bestellingen te verrekenen in de webshop. Ook is het niet mogelijk om uw artikelen in een winkel van Van Dal mannenmode te retourneren of om te ruilen. Als consument heeft u na ontvangst van uw bestelling 30 dagen bedenktijd en recht tot herroeping vervolgens heeft u na het kenbaar maken van uw herroeping nog 14 dagen om het product terug te sturen.

Herroepingsrecht

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Dit kan schriftelijk per post, fax of e-mail maar bij voorkeur met bijgeleverde retourformulier. Retourneren in één van onze winkels is helaas niet mogelijk. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.


Terugbetaling

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief de verzendkosten binnen zeven werkdagen na ontbinding terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee de oorspronkelijke transactie is verricht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Garantie

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Heeft u een klacht over een artikel of onze service? Raadpleeg dan onze klachtenafhandeling pagina hier.

Adres

Mocht u uit België komen en onverhoopt geen gebruik kunnen maken van de retournering via DHL dan kunt u natuurlijk te allen tijde zelf het pakket naar ons opsturen. Dit kan naar onderstaand adres:

Van Dal mannenmode
Gijzenveld 6
4817 ZE in Breda

Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste acties

 • Snelle levering op werkdagen
 • Altijd 30 dagen bedenktijd
 • Prettig & veilig achteraf betalen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.