Winkeltas
Categorieën
Filters
Snelle levering op werkdagen Altijd 30 dagen bedenktijd Prettig & veilig achteraf betalen

Maatwijzer

Het blijft een uitdaging om de juiste maat te kiezen tijdens het online winkelen als je niet precies weet welke maat je nodig hebt. Daarom hebben wij een handleiding met doorvertaling van alle maten gemaakt die je helpt om eenvoudig je maat te vinden. Allereerst hebben we de volgende tips:

  • Zit je tussen twee maten in met je metingen? Kies dan altijd voor de grotere maat. Beter te groot dan te klein!
  • Bekijk je eerdere bestellingen na of neem een kijkje in je kledingkast om maten van artikelen terug te vinden die je online of in de winkel hebt gekocht. Dit werkt vaak prima!
  • Kom je er nog steeds niet uit? Klik dan hier om contact op te nemen met de klantenservice.
Hieronder staat een uitleg over onze maten per categorie. Wij streven ernaar om je hiermee voldoende te informeren om een keuze te kunnen maken.

Door op de onderstaande linkjes te klikken ga je gelijk naar de juiste sectie:
Bovenkleding

Onze bovenkleding heeft verschillende soorten maten. Denk hierbij aan internationale maten (zoals M, XL en 2XL), confectiematen (zoals 50 en 52) en kwartmaten (zoals 25 en 26). Internationale maten komen het meest voor. De maten worden uitgelegd bij de maattabellen die bij bovenkleding, onderkleding en accessoires weergeven worden.

Ook heeft onze bovenkleding verschillende soorten pasvormen. Denk hierbij aan modern fit, regular fit en comfort fit. Deze worden uitgelegd onder elke maattabel.

Maattabel bovenkleding

In de tabel hieronder kun je de internationale maten met de confectiematen vergelijken. Dit doe je door de maten in de dezelfde kolom te bekijken. Als je normaliter een jas in maat M hebt, kun je bij ons het beste een jas met een confectiemaat 48 pakken (als er geen internationale maat beschikbaar is). Dit werkt ook andersom!


 T-shirts, polo's, truien, vesten & jassen
 Internationale maat  S XL  2XL  3XL  4XL  5XL 
 Overhemden
 Boordmaat 37/38  39/40  41/42  43/44  45/46  47/48  49/50  52 
 Colberts
 Confectiemaat  46 48 50 52 54 56 58 60
 Kwartmaat 24 25 26 27 28 29  30

Handige linkjes voor andere maattabellen:

T-shirts, polo’s, truien, vesten en jassen

We verkopen T-shirts, polo’s, truien en vesten alleen in internationale maten. Jassen verkopen we ook in confectiematen.

Overhemden

Onze overhemden hebben verschillende pasvormen. Zo hebben wij modern fit, regular fit en comfort fit (ook wel casual fit genoemd). De pasvormen staan op volgorde van wat strakker naar wat losser.

Modern fit overhemden

Modern fit overhemden zorgen voor een moderne uitstraling omdat deze iets strakker rondom de taille zijn, maar nog steeds genoeg bewegingsruimte bieden. Dit is over het algemeen de populairste pasvorm aangezien dit model bij de meeste mannen goed past.

Regular fit overhemden

Regular fit overhemden vallen ruimer rond de taille dan een modern fit, maar zijn slanker dan comfort fit. Mannen zien dit vaak als een fijne tussenpasvorm als ze wel enige taillering willen, maar ook net wat meer ruimte nodig hebben.

Comfort fit overhemden

Comfort fit overhemden hebben een wijde, recht gesneden pasvorm. Deze overhemden zijn niet getailleerd. Dit betekent dat ze recht naar beneden lopen, tussen de oksel en taille. Comfortabel om te dragen, soms met plooien op de rug die zorgen voor extra bewegingsruimte.

Colberts

Onze colberts hebben zowel confectiematen als kwartmaten. Confectiematen zijn de standaard maten. Een kwartmaat is gemaakt voor de wat forsere en kleinere man. Een kwartmaat is ruimer op de taille, korter in het geheel en heeft kortere mouwen dan de vergelijkbare confectiemaat. In de tabel hieronder staat onder de confectiemaat de bijpassende kwartmaat.
Onderkleding

Onze onderkleding heeft net als onze bovenkleding verschillende soorten maten. We hebben internationale maten, confectiematen en kwartmaten. Confectie- en kwartmaten zijn bij ons onderkledingassortiment het meest voorkomend.

Heb je een confectiemaat aan waarvan de breedte goed is, maar zijn de broekspijpen te lang? Probeer dan eens een kwartmaat; deze is bedoeld voor de wat forsere, kleine man. Een kwartmaat valt namelijk lager in de taille en de beenlengte is korter dan de vergelijkbare confectiemaat.

Maattabel broeken, chino’s, korte broeken en pantalons

In de tabel hieronder kun je de internationale maten met de confectiematen vergelijken. Dit doe je door de maten in de dezelfde kolom op te zoeken. Als je normaliter een broek in maat M hebt, kun je bij ons het best een broek met een confectiemaat 48 pakken (als er geen internationale maat beschikbaar is). Dit werkt ook andersom!


 Broeken, chino's & korte broeken
 Internationale maat  S XL  2XL  3XL  4XL  5XL 
 Pantalons
 Confectiemaat  46 48  50  52  54  56  58  60 
 Kwartmaat 24 25  26  27  28  29  30 

Broeken, chino’s en korte broeken

Wij verkopen broeken, chino’s en korte broeken in confectiematen, kwartmaten en internationale maten. Onze broeken, chino’s en korte broeken hebben verschillende pasvormen. Zo hebben we regular fit en comfort fit.

Regular fit broeken, chino’s en korte broeken

Deze pasvorm is de normale/gemiddelde pasvorm.

Comfort fit broeken, chino’s en korte broeken

Een comfort fit pasvorm wordt gezien als erg comfortabel. Dit komt doordat de pasvorm wijder valt op de bovenbenen. Een comfort fit broek is net wat wijder dan een regular fit broek en daarmee geschikt voor mannen met wat bredere benen of mannen die het fijn vinden wijdere broeken te dragen.

Pantalons

Wij verkopen pantalons in zowel confectiematen als kwartmaten. Onze pantalons hebben allemaal een comfort fit.

Comfort fit pantalons

Een comfort fit pantalon wordt gezien als erg comfortabel. Dit komt doordat de broek wijd valt op de bovenbenen. Een comfort fit broek is net wat wijder dan een regular fit broek en daarmee geschikt voor mannen met nog wat bredere benen of mannen die het fijn vinden wijdere broeken te dragen.
Jeans

Wij verkopen jeans in confectiematen, kwartmaten en inchmaten. Onze jeans hebben verschillende pasvormen. Zo hebben we jeans in slim fit, regular fit en modern fit. Jeans zijn vaak gemaakt van zware keperstof en zijn beschikbaar in verschillende modellen. Zo hebben we het meestvoorkomende 5-pocket model, maar ook de swingpocket; een model met steekzakken en een tussenvorm door elastaan in de stof.

Maattabel jeans

In de maattabel voor jeans hieronder kun je de internationale maten met de inch-maten vergelijken. Dit doe je door de maten in de dezelfde kolom op te zoeken. Als je normaliter jeans in maat M draagt, kun je bij ons het beste een inchmaat 34 pakken (als er geen internationale maat beschikbaar is). Dit werkt ook andersom!

Weet je dat je inchmaat 34 hebt, maar weet je niet welke lengtemaat je moet hebben? Dan kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Heb je korte benen? Neem dan 34/30.
  • Heb je gemiddelde benen? Neem dan 34/32.
  • Heb je lange benen? Neem dan 34/34.

Jeans
 Internationale maat  XS XS/S  S/M  M XL  2XL  3XL  4XL 
 Inchmaat/lengtemaat 30  30/30 31/30  32/30  33/30  34/30  36/30  38/30  40/30  42/30  44/30 
 Inchmaat/lengtemaat 32  30/32 31/32  32/32  33/32  34/32  36/32  38/32  40/32  42/32  44/32 
 Inchmaat/lengtemaat 34  30/34 31/34 32/34 33/34 34/34 36/34 38/34 40/34 42/34 44/34


Skinny fit jeans
Onze skinny fit jeans hebben een nauwsluitend model en vallen strak om de taille, bovenbenen en knieën. Hierdoor ligt de nadruk op jouw figuur. Skinny fit jeans zijn net wat strakker dan modern fit jeans.

Modern fit jeans
Onze modern fit jeans vallen slank, maar zijn niet knellend. De jeans sluiten mooi aan op het bovenbeen en hebben smal toelopende broekspijpen. Deze pasvorm is geschikt voor mannen die wat dunnere bovenbenen hebben of mannen die houden van een slanke pasvorm.

Regular fit jeans
Deze pasvorm is geschikt voor mannen met een gemiddelde postuur. In onze optiek is dit de normale/gemiddelde pasvorm.

Comfort fit jeans
Een comfort fit jeans wordt gezien als een erg comfortabele broek. Dit komt doordat de broek wijd valt op de bovenbenen. Een comfort fit broek is wijder dan een regular fit broek en daarmee geschikt voor mannen met wat bredere benen of mannen die het fijn vinden wijdere broeken te dragen.Accessoires

Wij verkopen hoeden en petten enkel in internationale maten. Onder de internationale maten staat de hoofdomvang. Je kunt je hoofdomvang opmeten door middel van een textielcentimeter. Deze kun je met een vingerhoogte boven je wenkbrauwen om je hoofd laten lopen om de omtrek van je hoofd te meten.

 Hoeden en petten
 Internationale maat  S  L
 Hoofdomvang  55 cm  57 cm  59 cm

Schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste acties

  • Snelle levering op werkdagen
  • Altijd 30 dagen bedenktijd
  • Prettig & veilig achteraf betalen