• Snelle levering op werkdagen
 • Altijd 30 dagen bedenktijd
 • Prettig & veilig achteraf betalen
Winkeltas
Categorieën
Filters

Maatwijzer

Het blijft een uitdaging om de juiste maat te kiezen tijdens het online winkelen als u niet weet welke maat u nodig heeft. Daarom hebben wij een handleiding met doorvertaling van alle maten gemaakt die u helpt om eenvoudig uw maat te vinden. Allereerst hebben we de volgende tips voor u:

 • Zit u tussen twee maten in met uw metingen? Kies dan altijd voor de grotere maat. Beter te groot dan te klein!

 • Komt u er nog steeds niet uit? Klik dan hier om contact op te nemen met de klantenservice.

 • Bekijk uw eerdere bestellingen na of neem een kijkje in uw kledingkast om maten van artikelen terug te vinden die u online of in de winkel heeft gekocht. Dit werkt vaak prima!

Hieronder staat een uitleg over onze maten per categorie. Wij streven ernaar u hiermee voldoende te informeren om een keuze te kunnen maken.


Bovenkleding

Onze bovenkleding heeft verschillende soorten maten. Denk hierbij aan internationale maten (zoals M, XL, 2XL), confectiematen (zoals 50, 52) en kwartmaten (zoals 25, 26). Internationale maten komen het meest voor. De maten worden uitgelegd bij de maattabellen die bij bovenkleding, onderkleding en accessoires weergeven wordt.

Ook heeft onze bovenkleding verschillende soorten pasvormen. Denk hierbij aan modern fit, regular fit en comfort fit. Deze worden uitgelegd onder elke maattabel.


Maattabel bovenkleding

In de tabel hieronder kunt u de internationale maten met de confectiematen vergelijken. Dit doet u door de maten in de dezelfde kolom te bekijken. Als u normaliter een jas in maat M heeft, kunt u bij ons het beste een jas met een confectiemaat 50 pakken (als er geen internationale maat beschikbaar is). Dit werkt ook andersom!


T-shirts, polo's, truien, vesten & jassen
 Internationale maat  S  M  L  XL  2XL  3XL  4XL  5XL
Overhemden
 Boordmaat  37/38  39/40 41/42   43/44  45/46  47/48  49/50  52
Colberts
 Confectiemaat  48  50  52  54  56  58  60  62
 Kwartmaat  24  25  26  27  28  29  30  31    T-shirts, polo’s, truien, vesten en jassen

We hebben t-shirts, polo’s, truien en vesten alleen in internationale maten. Jassen hebben we ook in confectiematen.


Overhemden

Onze overhemden hebben verschillende pasvormen. Zo hebben wij modern fit, regular fit en comfort fit (ook wel casual fit genoemd). De pasvormen staan op volgorde van wat strakker naar wat losser.


Modern fit overhemden

Deze overhemden zorgen voor een moderne uitstraling omdat ze iets strakker rondom de taille zijn, maar nog steeds genoeg bewegingsruimte bieden. Dit is over het algemeen de populairste pasvorm aangezien dit model bij de meeste mannen goed past.


Regular fit overhemden

Deze pasvorm valt ruimer rond de taille dan een modern fit, maar is slanker dan comfort fit. Mannen zien dit vaak als een fijne tussenpasvorm als ze wel enige taillering willen, maar ook net wat meer ruimte nodig hebben.


Comfort fit overhemden

Een wijde, recht gesneden pasvorm. De comfort fit modellen zijn niet getailleerd dit betekent dat ze recht naar beneden lopen, tussen de oksel en taille. Comfortabel om te dragen soms plooitjes op de rug die zorgen voor extra bewegingsruimte.Colberts

Onze colberts hebben zowel confectiematen als kwartmaten. Confectiematen zijn de standaard maten. Een kwartmaat is gemaakt voor de wat forsere en kleinere man. Een kwartmaat is ruimer op de taille, korter in het algemeen en heeft kortere mouwen dan de vergelijkbare confectiemaat. In de tabel hieronder staat onder de confectiemaat de bijpassende kwartmaat.


Onderkleding

Ons onderkleding assortiment heeft net als ons bovenkleding assortiment verschillende soorten maten. We hebben internationale maten, confectiematen en kwartmaten. Confectie- en kwartmaten zijn bij ons onderkleding assortiment het meest voorkomend. Kwartmaten zelfs nog meer dan confectie maten.

Heeft u een confectiemaat aan waarvan de breedte goed is, maar zijn de broekspijpen te lang? Probeer dan eens een kwartmaat; deze is bedoeld voor de wat forsere, kleine mannen. Een kwartmaat valt namelijk lager in de taille en de beenlengte is korter dan de vergelijkbare confectiemaat.


Maattabel broeken, chino’s, korte broeken, pantalons en jeans

In de tabel hieronder kunt u de internationale maten met de confectiematen vergelijken. Dit doet u door de maten in de dezelfde kolom op te zoeken. Als u normaliter een broek in maat M heeft, kunt u bij ons het beste een broek met een confectiemaat 50 pakken (als er geen internationale maat beschikbaar is). Dit werkt ook andersom!

Broeken, chino's & korte broeken
 Internationale maat  S       M      L         XL    2XL   3XL   4XL    5XL
Pantalons
 Confectiemaat  48   50  52  54  56  58  60  62
 Kwartmaat  25  26  27  28  29  30  31 


In de maattabel voor jeans hieronder kunt u de internationale maten met de inch-maten vergelijken. Dit doet u door de maten in de dezelfde kolom op te zoeken. Als u normaliter jeans in maat M draagt , kunt u bij ons het beste een inch-maat 34 pakken (als er geen internationale maat beschikbaar is). Dit werkt ook andersom!

Weet u dat u inch-maat 34 heeft maar weet u niet welke lengtemaat u moet pakken? Dan kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

 • Heeft u korte benen? Pak dan een 34/30.
 • Heeft u gemiddelde benen? Pak dan een 34/32.
 • Heeft u lange benen? pak dan 34/34.

Jeans                                                                                                                                                        
 Internationale maat                           XS XS/S S S/M M L XL 2XL  3XL 4XL
 Inchmaat/lengtemaat 30 30/30 31/30 32/30 33/30 34/30 36/30 38/30 40/30 42/30 44/30
 Inchmaat/lengtemaat 32
30/32  31/32 32/32  33/32 34/32 36/32 38/32 40/32 42/32 44/32
 Inchmaat/lengtemaat 34
30/34 31/34 32/34 33/34 34/34 36/34 38/34 40/34 42/34 44/34

Hieronder staan de maten verder toegelicht per categorie.

Broeken, chino’s en korte broeken

Broeken, chino’s en korte broeken hebben wij in confectiematen, kwartmaten en internationale maten. Onze broeken, chino’s en korte broeken hebben verschillende pasvormen. Zo hebben we regular fit en comfort fit.


Regular fit broeken, chino’s en korte broeken

Deze pasvorm is in onze optiek de normale/gemiddelde pasvorm.


Comfort fit broeken, chino’s en korte broeken

Een comfort fit broek wordt gezien als een erg comfortabele broek. Dit komt doordat de broek wijder valt op de bovenbenen. Een comfort fit broek is net wat wijder dan een regular fit broek en daarmee geschikt voor mannen met wat bredere benen of mannen die het fijn vinden wijdere broeken te dragen.


Pantalons

Onze pantalons hebben zowel confectiematen als kwartmaten. Onze pantalons hebben allemaal een comfort fit.


Comfort fit pantalons

Een comfort fit pantalon wordt gezien als een erg comfortabele broek. Dit komt doordat de broek wijd valt op de bovenbenen. Een comfort fit broek is net wat wijder dan een regular fit broek en daarmee geschikt voor mannen met nog wat bredere benen of mannen die het fijn vinden wijdere broeken te dragen.


Jeans

Onze jeans hebben we in confectiematen, kwartmaten en inch-maten. Onze jeans hebben verschillende pasvormen. Zo hebben we jeans in slim fit, regular fit en modern fit. Jeans zijn vaak gemaakt van zware keperstof en zijn beschikbaar in verschillende modellen, zo hebben we het meestvoorkomende 5-pocket model, een model met steekzakken en een tussenvorm die wij de swingpocket noemen door de elastaan in de stof.


Skinny fit jeans

Onze skinny fit jeans hebben een nauwsluitend model en vallen strak om de taille, bovenbenen en knieën. Hierdoor ligt de nadruk op uw figuur. Skinny fit jeans zijn net wat strakker dan modern fit jeans.


Modern fit jeans

Onze modern fit jeans vallen slank, maar zijn niet knellend. De jeans sluiten mooi aan op het bovenbeen en hebben smal toelopende broekspijpen. Deze pasvorm is geschikt voor mannen die wat dunnere bovenbenen hebben of mannen die houden van een slanke pasvorm.


Regular fit jeans

Deze pasvorm is geschikt voor mannen met een gemiddelde postuur. In onze optiek is dit de normale/gemiddelde pasvorm.


Comfort fit jeans

Een comfort fit jeans wordt gezien als een erg comfortabele broek. Dit komt doordat de broek wijd valt op de bovenbenen. Een comfort fit broek is wijder dan een regular fit broek en daarmee geschikt voor mannen met wat bredere benen of mannen die het fijn vinden wijdere broeken te dragen.


Accessoires

Onze hoeden en petten hebben we enkel in internationale maten. Onder de internationale maten staat de hoofdomvang. U kunt uw hoofdomvang opmeten door middel van een textielcentimeter. Deze kunt u met een vingerhoogte boven uw wenkbrauwen om uw hoofd laten lopen om de omtrek van uw hoofd te meten.


Maattabel accessoires

Hoeden en petten
Internationale maat                           S M L
Hoofdomvang 55 cm 57 cm 59 cm


Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste acties

 • Snelle levering op werkdagen
 • Altijd 30 dagen bedenktijd
 • Prettig & veilig achteraf betalen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid dat wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons cookiebeleid.