• Snelle levering op werkdagen
  • Altijd 30 dagen bedenktijd
  • Prettig & veilig achteraf betalen
Winkeltas
Categorieën
Filters

Historie

Van tapijten uit de textielstad tot aan stijlvolle mannenmode in hoogwaardige kwaliteit: sinds de oprichting van het bedrijf in 1951 heeft de heer Van Dal grote stappen gemaakt. Hieronder worden de belangrijkste ontwikkelingen per decennium genoemd.


1950 – 1960 | Het prille begin
Het is de veelbelovende zomer van 1951 waarin de heer Van Dal het bedrijf Van Dal tapijten opricht in de Enschotsestraat te Tilburg. Door de vele textielfabrieken worden tapijten verhandeld aan de consument. In de opvolgende jaren verkoopt het bedrijf stofcoupons aan de deur, waarvan consumenten kleding kunnen laten maken. De broer van de heer Van Dal neemt de tapijtenverkoop over en begint ook vloerbedekking te verkopen.

1960 – 1970 | Zo vader zo zoon
De slogan “Gewoonweg goed, ook in prijs!” wordt bedacht waarna Confectiebedrijf Van Dal leven wordt ingeblazen. De heer Van Dal huurt een ruimte naast zijn woonadres om te beginnen met de eerste verkoop van kleding. Ad van Dal, zijn zoon, begint ook binnen het bedrijf te werken. Hij legt zelfs een race af in een Simca Rallye 2 die door Van Dal gesponsord is. Er verschijnen Van Dal winkels in Breda, Den Bosch, Ede, Eindhoven, Helmond, Nijmegen, Utrecht en Veenendaal.

1970 – 1980 | Van Dal als bedrijfskleding en het ontstaan van Bartlett
Van Dal geniet steeds meer aanzien waardoor Philips grijze kostuums en overhemden in bulk inslaat als bedrijfskleding. Nieuwe winkels openen in Nieuwegein, Oosterhout, Roosendaal, Uden, Waalwijk, Etten-Leur en zelfs het Belgische plaatsje Doel. Bartlett ontstaat als exclusief merk dat alleen bij Van Dal te koop is. Later wordt het bedrijf overgenomen door Jan Karel Broekhoven, die de naam van Confectiebedrijf Van Dal verandert in vDal herenmode.

1980 – 1990 | Korting voor vaste klanten
Vaste klanten kunnen zich vanaf deze jaren registreren waarmee ze 10% korting op het assortiment krijgen. In 1981 bestaat Van Dal 30 jaar, wat groots gevierd wordt met onder meer een optreden van Corry Konings en de huur van olifanten waar kinderen een rondje op kunnen rijden.

1990 – 2000 | Verhuizen, moderniseren en openen
De jaren ’90 staan vooral in het licht van verhuizing en modernisering. Dit wordt flink doorgevoerd in de bestaande winkels. Daarnaast openen er nieuwe Van Dal winkels in Zeist, Arnhem en Dordrecht.

2000 – 2010 | Klantenregistratiesysteem en website
Tijd voor vernieuwing: familie Segeren neemt het bedrijf over en verandert de naam vDal herenmode in vDal mannenmode. Radiozender Omroep Brabant verzorgt een reclamecampagne van acht weken waarin Van Dal terug te horen is. Als één van de eerste retailers in Nederland wordt het klantenregistratiesysteem gerealiseerd. Daarbij lanceert de website www.vdal.nl zodat Van Dal online informatie kan verschaffen en collectie kan tonen. Vanaf dat moment ontvangen klanten ook maandelijks een folder op hun deurmat.

2010 – 2020 | Ger Segeren als directeur 
Een decennium waarin veel gebeurt! In 2011, wanneer het bedrijf 60 jaar bestaat, wordt het nieuwe logo ontworpen dat vandaag de dag nog overal gebruikt wordt. Nieuwe winkels steken de kop op in Baarle-Nassau, Bladel, Barneveld, Nijkerk, Middelharnis, Goes, Doetinchem, Woerden en Winterswijk. Ger Segeren, de oudste zoon van familie Segeren, neemt het bedrijf in 2014 over. Daardoor wordt het moderne merk Max Goodman aan het assortiment toegevoegd.

Oud-langebaanschaatser Rintje Ritsma wordt ambassadeurs voor Van Dal. De webshop www.vdal.nl gaat live zodat klanten te allen tijde online kunnen winkelen. De nieuwe digitale sales assistent Robin zorgt ervoor dat artikelen die niet voorradig zijn, nabesteld kunnen worden om direct naar de klant verstuurd te worden. De nieuwe bedrijfsslogan wordt “Stijlvolle mode voor de beste prijs” waarna ook het allereerste Van Dal magazine uitgebracht wordt.

2020 – nu | Nieuw hoofdkantoor en prijs voor beste mannenmode winkelketen
Ambassadeur Rintje Ritsma slaat zijn handen ineen met Van Dal om voor 25 klanten een schaatsclinic bij de Kunstijsbaan in Breda te organiseren. Het exclusieve merk Bartlett krijgt een nieuwe huisstijl. Zoetermeer krijgt een eigen Van Dal winkel en Eindhoven een tweede, midden in het centrum. Het hoofdkantoor verhuist van Tilburg naar Breda en als kers op de taart wint Van Dal tweemaal op rij de prijs “Beste Winkelketen van Nederland” in 2020 en 2021. Vanaf hier weer met een scherpe blik op de toekomst!

schrijf je direct in voor onze nieuwsbrief en ontvang de nieuwste acties

  • Snelle levering op werkdagen
  • Altijd 30 dagen bedenktijd
  • Prettig & veilig achteraf betalen